TIPI TIL DISTORTION

GADEFEST PÅ REFSHALEØEN I KØBENHAVN

STRATUS TIPI TIL GADEFESTIVAL

Igen i 2023 havde vi en stratus tipi til den meget populære gadefestival i Københavns gader.
Copenhagen Distortion er en musikfestival, der hvert år finder sted i ugen med den første lørdag i juni.
Festivalens kulturelle fokus er på klubkultur, urbane og elektroniske musikgenrer, gadeliv, moderne kunst
, social kunst og Københavns undergrundsmagasiner.

Gadefestivallen er mobil og flytter sig rundt i byen onsdag, torsdag, fredag og lørdag.
Lørdagen – som er den sidste dag af festivallen – har de sidste år sluttet af på Refshaleøen med et brag af en fest – og det var her vores Stratus tipi stod. midt i folkemængden.

distortion-gadefestival-refshaleoeen

COPENHAGEN DISTORTION

Navnet og slogan’et “Distortion – A Celebration of Copenhagen Nightlife” (fejring af nattelivet i København) blev grundlagt i 1998 af Thomas Fleurquin, samt dancehall-ikonet Andy Fresh.
Distortion blev en mobil festival i år 2000 og i 2004 som sin internationale fest på en båd og et afterparty.

Distortion var i 2008 vokset til en af de største kulturelle festligheder i København, og havde i 2011 var der omkring 80.000-100.000 mennesker om dagen. Festivallen bestod i 2008 af 56 fester, hvoraf 14 var gadefester, og yderligere tre var massiv på henholdsvis Sankt Hans Torv, Enghave Plads og i Latinerkvarteret.

I 2014 blev Distortion for første gang afsluttet med en udendørs fest på Refshaleøen.

tipitelt-distortion

REFSHALEØEN

Refshaleøen er en ø i Københavns Havn. Fra 1872 til 1996 var øen hjemsted for skibsværftet B & W – Burmeister & Wain – da skibsværftet var størst, arbejde der omkring 10.000 mennesker.
I dag fremstår øen som et ikon i dansk industrihistorie. Øen er 118 ha, og har en omkreds på ca. 5 km.
Øen har flere fredede fortidsminder, bla. Lynettefortet, Renseanlæg Lynetten, et erhvervsområde omkring Lynettehavnen, det tidligere skibsværft, opfyldte arealer samt Margretheholm Havn (Lynetten).
Refshaleøens Ejendomsselskab ejer 50 ha, og By & Havn 4 ha, mens Det Kongelige Teater har en enkelt bygning i området.

Man kan gå på arbejde, til koncert, nyde et gourmetmåltid, spille beachvolley, gå på galleri eller nyde udsigten til Langelinie og Frederiksstaden i industrielle omgivelser. Refshaleøen har billige arealer og lokaler, hvor alt kan ske.

Først var skibsværftet en maskinfabrik ved navn Baumgarten & Burmeister på Christianshavn i 1846. Her producerede bla. motorer, kedler og centrifuger. I 1858 stod virksomheden bag det første danskbyggede, dampdrevne jernskib. Fabrikken var i stor udvikling og havde brug for mere plads.

Inden 1872 var dette område sandbanker i Københavns Havn. Københavns Havnevæsen fyldte derefter tonsvis af jord på det flade område, og i 1872 var der dermed skabt nyt land med plads til de første bygninger.

Billeder er fra Distortion

SE OGSÅ