PAPIRLAMPER I TOPPEN AF TELT

PAPIRLAMPER (LANTERNER) I TOPPEN AF TELT

Ved Heartland Festival havde vi vores Åbne Stratus tipi telt med som vinbar – SOMA. Teltet var en del af Heartland Banquetten.
Her var atmosfæren indbydende og et sted hvor gæsterne kunne nyde en flaske vin i godt selskab.
Teltet var pyntet med papirlamper / lanterner i toppen – som var med til at give en skøn og levende stemning, da de bevægede sig med vinden.

Lamperne var i mange forskellige størrelser og farvede streger – hvilket gjorde dem enkle, med en snert af farve.

Papirlamper har en lang historie, især i Asien, hvor de har været brugt i århundreder. De er særligt populære i Kina og Japan, hvor de ofte bruges under festivaler og ceremonier. I Kina er lanternefestivalen, som markerer afslutningen på kinesisk nytår, kendt for sine farverige og kunstneriske papirlamper.

papirlamper-i-toppen-af-telt

TYPER AF PAPIRLAMPER

Der findes flere typer af papirlamper. I stratus tipiteltet her er de lavet af rispapir og var alle kugleformede. Lamperne her var lette, og de gav en blød, diffus belysning. Udover disse klassiske papirlamper findes der foldede lamper, farvede lamper og de flyvende lanterne lamper som er designet til t blive sendt op i luften og svæve væk. Dette kan de fordi der er lidt ild inde i dem – dette er fx. ved et bryllup, hvor dette kan symbolisere håb og ønsker for brudeparret. De farvede lamper kan være i alle farver, som rød, blå, lyserød mfl. – se fx. hos By Cerise.

Papirlamper er lidt skrøbelige og skal håndteres med omhu. De bør opbevares på et tørt sted og beskyttes mod fugt og direkte sollys for at forhindre skader.

papirlamper-i-toppen-af-telt

PAPIRLAMPER KAN BRUGES I MANGE SAMMENHÆNGE

Papirlamper / Lanterner kan bruges til festivaler, eller som dekorative elementer ved bryllupper, fødselsdage mm. De skaber en hyggelig og intim atmosfære til ethvert rum, og derudover er de mere biologisk nedbrydelige og et miljøvenligt alternativ til plastikbaseret dekoration.

papirlamper-i-toppen-af-telt
teltfest-outdoorfest-teltunivers

SE OGSÅ