RESTAURANT I FESTTELT PÅ VEJRØ
Vejrø har – efter de har haft lejet 2x Stratus Tipi telte med Wall-Flex Windows – valgt at købe opsætningen til øen. Disse telte sætter vi derfor op hvert forår og tager ned igen til efteråret – hvorpå Vejrø afholder arrangementer med plads til en gæsteliste op til ca. 110 personer hele sommeren. I teltene serverer de lækker gourmet mad fra deres egen restaurant. Teltene er blevet brugt til bryllupper, firmaevents mm. samt almindelig restaurant. I teltene har der været lavet flere forskellige møbelopsætninger – som på billederne her – langborde ned igennem teltene.
BESKRIVELSE
DOBBELT STRATUS TIPI TELTE
Gourmet restaurant i tipi telte på Vejrø
• Langborde & stole (Vejrø´s egne møbler)
• Underlag – special lagte fliser til teltene
Fotograf: Vejrø Resort
RESTAURANT I TELTE
Der er mange fordele ved at oprette en (midlertidig) restaurant i telte – og vælger man tilmed et attraktivt telt – kan det give en unik forretningsidé med mange fordele. Teltene kan opstilles næsten hvor som helst, til en festival, madmarked, sportsbegivenhed, naturlige omgivelser osv. – dvs. der er en stor fleksibilitet og mobilitet.
Teltet kan tilmed sættes op igen og igen ved fx. flere festivaler på ét år. Generelt er det også en billigere løsning, sammenlignet med at leje eller bygge en traditionel restaurant, da der er en del faste omkostninger som el og vand samt mindre personale. Ved at bruge et telt – skaber man en unik oplevelse for gæsterne, med en hyggelig atmosfære, som skiller sig ud fra traditionelle restauranter og tiltrækker kunder, der søger en anderledes oplevelse. Teltene kan nemt dekoreres og tilpasses forskellige temaer / stilarter, hvilket kan styrke brandingen og give en særlig oplevelse til gæsterne. Telte kræver ikke byggetilladelser – men det kan kræve tilladelser de fleste steder.
MADLAVNINGSKURSER I TELTE
Teltene kan også benyttes til fx. madlavningskurser – både til skoleklasser, men også til voksne. Her kan alle lære hvordan man fx. inddrager naturen omkring – så det bliver i en ægte outdoor stemning – selvom det er med gourmet mad. Vi har i den danske natur masser af grønsager og frugter som vi kan bruge til de nordiske retter. Nordiske madretter er kendt for deres fokus på lokale og sæsonbetonede ingredienser, enkelhed, og dyb respekt for naturens råvarer.
Nordisk mad er stærkt afhængig af lokale, friske ingredienser. Fisk, skaldyr, kød, rodfrugter, bær og svampe er ofte brugt, da de er lettilgængelige i regionen. Retterne er ofte enkle med få ingredienser, så de naturlige smage træder tydeligt frem – ofte minimalitisk, hvor der er klare smagsprofiler uden for mange krydderier, hvilket fremhæver råvarernes naturlige smag. I det nordiske køkken er der også traditionelle tilberedningsmetoder, som syltning, røgning, tørring og fermentering, der er traditionelle metoder til at bevare madvarer og tilføje unikke smagsnuancer.