DÆK DIT BRYLLUPSBORD

DÆK DIT BRYLLUPSBORD / IFT. TRADITIONEN

Det kan godt være, at holde sit bryllup i telt er lidt utraditionelt – men derfor kan man godt dække ens bryllupsbord efter traditionen – eller tæt ved – alt efter pladsen på bordet og menúen.

Under her har vi tegnet en korrekt borddækning, denne kan dog justeres.

Glassene /
Rækkefølgen på glassenee er ret fast – men man kan placere dem på flere måder. De kan placeres skråt, i samme vinkel som tallerkenen, eller i en lige linje – afhængigt af pladsen på bordet.

Side-/ Brødtallerkenen /
Denne er ikke altid nødvendig, og kan nogle gange undlades ved pladsmangel. En kniv kan også undværes – Gæsterne vil uden tvivl ikke have noget imod at bruge den samme kniv som til forretten.

Under glassene/
Her finder du dessertbestikket: en kagegaffel og en dessertske. Nogle vælger at undlade gaflen.

bryllups-borddaekning-hvad er der på et bryllupsbord

Bestikket /
Dette skal placeres, så det, der skal bruges først, ligger yderst. Gaflerne bør ligge forskudt, og knivene skal være på en lige linje. Hvis der serveres suppe, placeres suppeskeen ved knivene.

Tallerkenerne /
Nederst er spise tallerken til hovedretten og øverst er spisetallerken til forret. Det er en god idé at lægge en “mellemlægsserviet” mellem tallerkenerne for at undgå, at de støder sammen og laver lyde.

Kaffekoppen /
Denne er sjældent set på et bryllupsbord – men hvis I har brug for den, placeres den på højre side, som vist på billedet.

Serviet /
Ofte lægges der en serviet øverst på tallerkenen til forretten – her lægger mange også navnet på gæsten der skal sidde ved pladsen.

boheme-bryllupsbord-luksustelte

DÆK BRYLLUPSBORDET IFT. MENUEN

Før bordet dækkes – er det godt at have styr på menuen. Her anbefales det at gennemgå den med kokken, især ift. særlige hensyn eller redskaber, der skal på bordet.

Borddækningen afhænger også af om I ønsker maden serveret direkte på tallerken – så behøver den ikke , og så behøver at være på bordet fra starten af. Nogle brudepar vælger at dække bordet fuldt ud, selvom maden serveres direkte på tallerkenen, fordi det ser flot ud – men det kræver, at tjenerne fjerner tallerkenerne, når I sætter jer til bords. Husk at planlæg dette ift. tjenerne, om der er tid mm.

Serveres alle retter direkte på tallerkener vil bordet er tomt ud – her kan en dækketallerken være en løsning. Dækketallerkener er ikke nødvendige – blot til udseende før middagen.

bryllupsbord-telt

ANDET PÅ ET BRYLLUPSBORD

Salt og peber /
Salt og peber kan give lidt debat blandt kokke – i det nogle mener, at kokken har styr på om maden er korrekt krydret. Det anbefales dog der er nogle – så gæsterne selv kan tilpasse smagen efter behov.
Rent æstetisk kan man sætte et smukt saltkar med flagesalt.
En extra detalje i denne forbindelse er at traditionen fortæller, at placere salt og peber-sættene på bordet med saltet til venstre og peberet til højre, set fra gæsternes indgangsside.

Tandstikker /
Dette kan vække lidt forskellige følelser – om de skal være på bordet, i baren eller helt ude ved toiletterne.

bryllupsbord-i-telt

SKJORTEREGLEN VED BRYLLUPSBORD

Skjortereglen er afgørende, når det kommer til at arrangere par ved bordet.
Hvordan skal man egentlig placere et par rundt om bordet?
Skjortereglen er en enkel og genial huskeregel: Damen skal have udsyn til mandens skjorteåbning. Hvis du ser på din mands skjorte, vil du opdage, at du skal sidde til højre for ham.
Faktisk er dameskjorten modsat end mandens, altså omvendt – hvilket vil sige, at en kvindeskjorte er designet, så manden kan se ind i skjorteåbningen, når han sidder på kvindens venstre side.

bordpynt-teltfest-bryllup-konfirmation

INSPIRATION TIL ET SMUKT BRYLLUPSBORD

Et smukt bryllupsbord kan arrangeres på mange forskellige måder.
Det handler om at finde de rette elementer, der passer til jeres stil.

Dug /
En hvid dug danner en god base, hvor alle farver kan tilføjes, og du kan udfolde dig med pynten.
En lys grå kan også benyttes uden at tage fokus for andet pynt.

Farverne /
Farveskemaet for bordet kan defineres med blomsterne og detaljer på bordkort og menukort, eller ved brug af farvede servietter.

Lys /
Stearinlys skaber altid en god stemning og atmosfære. Det kan være fyrfadslys, høje lys, eller bloklys. Lysestagerne kan matche jeres valgte stil, hvad enten I er til sølv, guld, rustikt eller romantisk.

Bordkort og andet pynt /
Skab en stemning med detaljer, der afspejler jer som par. Fx. strandsten / skaller som bordkort og dekorationer, en grøn kvist på servietten med et rustikt bordkort eller et stk frugt med en perle med navn. 

A Table Story et godt sted at leje eksklusiv service til brylluppet. De har smukke glas, håndlavet keramit tallerkner fra Bornholm, guldbestik mm. 

Vi håber vores tips til jeres bryllupsbord har givet jer inspiration til jeres bryllup.

God bryllupsmiddag!

bryllup-romantik-i-naturen

SE OGSÅ