VALG AF BORDE TIL BRYLLUP | TELTFEST

VALG AF BORD TIL BRYLLUP | TELTFEST

Vi forsøger her, at give jer lidt tips med på vejen  – omkring hvilke bordmuligheder der er. Læs om de forskellige overvejelser I kan gøre jer – så I får den slags fest i teltet I allermest ønsker sig.

Hos Luksustelte har vi to slags borde:
Runde borde med plads til 8 gæster omkring
træ-/tipiborde med plads til 6 gæster – 3 på hver side.

traeborde-tipiborde-teltfest-langborde

VALG AF BORD UD FRA ANLEDNING

Valget af bordform ved en fest kan have indflydelse på atmosfæren, gæsternes interaktion samt arrangementets overordnede udseende. Det hjælper ofte på stemningen at sidde i cirkel, hvilket gør det lettere for gæsterne at tale med hinanden. Dette er derfor idéelt, hvis formålet med festen er, at skabe en afslappet og inkluderende atmosfære.

Fordelen ved runde borde er at de ser utrolig elegant ud. Derfor ser vi det især til bryllupper, runde fødselsdage og gallamiddage. Ved runde borde bliver festen mere lige – da alle kan se lige mange mennesker, da ingen som sådan fremhæves mere end de andre, hvilket også kan påvirke festens stemning.

Er anledningen lidt mere afslappende, som en udendørs firmafest, en afslappet barnedåb, studentergilde eller lignende, kan vores andre aflange borde anbefales. Disse kan også placeres i forlængelse af hinanden, og give en langbordsstemning.

Luksustelte-runde-borde

VALG AF BORD UD FOR PLADS I TELTET

Antallet af gæster kontra størrelsen på teltet I vælger kan også påvirke valget af borde.
De runde borde fylder mere end vores aflange borde. Dvs. at antallet af gæster kan være flere hvis man benytter vores aflange borde, og antallet af gæster stiger – hvis man derudover sætter mange borde sammen.

traeborde-tipiborde-teltfest-langborde

VALG AF BORD UD FRA HVILKEN SLAGS FEST I ØNSKER

Skal I afholde et mindre bryllup eller fest, hvor I ønsker en intim stemning mellem alle gæster, er langborde mest velegnede, da de tillader alle gæster at sidde sammen på en lang række. Er det et stort bryllup eller fest, kan vores runde lave små selskaber i selve festen – dette anbefaler vi fx. hvor gæsterne ikke alle kender hinanden.

Luksustelte-tipi-borde-4

SERVERING ELLER BUFFET BORDE PÅVIRKER OGSÅ VALGET AF BORDE

Inden I vælger hvilke borde I vil benytte – er det også vigtigt at overveje, om der skal være servering ved bordene eller om det er buffet. Hvis der er servering skal tjenerne kunne komme til – hvilket oftest er nemmest ved langborde. Hvis I har buffet borde, skal I også sikre jer at der er plads til det i teltet – udover de borde jeres gæster skal sidde ved. I den forbindelse skal I også overveje at alle gæster har gode muligheder for at bevæge sig frem og tilbage mellem deres plads og buffeten.

Luksustelte-runde-borde4

HVAD I VIL HAVE PÅ BORDENE

Dette valg, har (også) indflydelse på valget af borde til jeres bryllup eller fest i telt. Vi har tidligere lavet et indlæg om Bryllupsborddækning her – Hvor vi giver et forslag på, hvad der bør overvejes – omkring hvad hver gæst skal have af service til selskabet. Bordets størrelse afgør naturligvis hvormeget der kan stå.
Ønsker I store, høje, små eller andre slags blomsterdekorationer på jeres bord? Skal der være levende lys, plads til menukort, navneskilte ? Vælger I fx. et rundt bord – er det rigtig smukt med en blomsterdekoration midt på bordet. Den kan både være høj eller helt nede i bordhøjde. Det vigtige, set med vores øjne – er at man kan se de andre gæster ved bordet.
Har I brug for inspiration eller gode råd – så kan vi anbefale A Table Story, som er de førende indenfor service & blomster i Danmark.

Luksustelte-runde-borde
bryllup-romantik-i-naturen

SE OGSÅ